1956. november 3.

Az Acélárugyárban tartott ülésen arról döntött a forradalmi vezetés, hogy a sztrájkjog fenntartásával november 5-én hétfőn ők is felveszik a teljes munkát.
A megyei nemzeti bizottság felállította a megyei igazoló bizottságot, a volt ÁVH állományába tartozó személyek felülvizsgálatára. A testület tagja volt dr. Wágner Jenő és Sarkadi Nagy István a megyei nemzeti bizottság jogász csoportjának képviselői, Szabó Gábor rendőralezredes, Török László százados, illetve dr. Garamvölgyi Antal és Kecskés Károly nemzeti bizottsági tagok.
Ülést tartott a Salgótarjáni Városi Nemzeti Bizottmány, ahol dr. Németh György elnök túlzott jobboldalisága miatt a testület megállapította, hogy az elnök „...bolond”. Helyére Zavilla Viktor, az építőipari vállalat dolgozója került.
Délután fél 2-kor megszólalt a Szabad Salgótarjáni Rádió. A megyei nemzeti bizottság a volt ÁVH adóját foglalta le, amelyet Bornai István, Höcker Vilmos, Nagy Béla és Paulusz József alakított át rádió céljára. Az adó reggel fél 8-tól este fél 10-ig, kétóránként adott műsort.
A MÁVAUT munkástanácsa újból megindította a bányászjáratokat. A polgári személyszállítás még szünetelt.
A megyei nemzeti bizottság felhívta a lakosság figyelmét, hogy a városban még fellelhető, a „... múlt rossz emlékét őrző dekorációt, felírást, képet..” távolítsák el.
Megalakult az Északi Szénszállító és Szolgáltató Vállalat 9 tagú csúcs-munkástanácsa, amelynek elnöke Burján Antal, elnökhelyettese dr. Paulina László lett.

<<<