1956. november 16:

A forradalom által a községi tanács vb élére állított Iványi Aladár újabb élelmiszert küldött Budapestre Kisjuhász József gépkocsiján.
A községi forradalmi bizottság felhívására a helyi Háziipari Szövetkezetnél először ekkor alakult meg az ideiglenes forradalmi munkástanács. A választáson 46-an jelentek meg, s titkos szavazással az adott napon az ajánlott 25 főből csak 13-at választottak meg munkástanács-tagnak, mivel a balassagyarmati és a rimóci részleg dolgozói a közlekedési viszonyok miatt nem jelenhettek meg Szécsényben. Részükre 6-6 fő delegálását későbbi időpontra halasztották. Az ideiglenes forradalmi munkástanács tagjai az alábbiak lettek: Czimer Piroska, Debrei Borbála, Garamvölgyi Géza, Gémesi Gyula, Horváth Jánosné, Kovács Gyuláné, Papp Ferenc, Soproni Béláné, Sümegi Istvánné, Szarka Miklósné, Székely Ferencné, Tátraszéplaki Edéné, Vanya Béla.
Az intézőbizottság tagjainak a következőket választották: Gémesi Gyula, Horváth Jánosné, Sümegi Istvánné, Tátraszéplaki Edéné, Vanya Béla.

<<<